OBZOR.lg.ua

как жить в Луганске

Вісім днів за один: моя відпустка у Львові (частина 1)

Блоги

23 августа 2012,  четверг. Последнее обновление в 13:02

«А куди у відпустку їдете?» - запитували в мене. Відповідь викликала незмінні здивування: «А чому не в Крим?!» «Стереотипно мислите! - віджартовувався я: море влітку – банально».  Насправді, до Львова хотілося дуже давно. Тож, із варіантом, куди їхати влітку, ми довго не вагалися. Знайшли житло, спакували валізи та поїхали.

Кілька булижників в бік «Укрзалізниці»

Для нас місто Лева розпочиналося на Луганському автовокзалі. Спасибі нешановній «Укрзалізниці» за скасування прямого рейсу між Луганськом та Львовом. Тепер, аби опинитися в цьому чарівному місті, треба спочатку якось дістатися Донецька. Вибір небагатий: можна прокинутись рано-вранці проїхатись електричкою «Луганськ-Донецьк». Щоправда, в цьому випадку доведеться, кілька годин чекати на львівський поїзд. Можна виїхати пізніше, осідлавши цей бойовий транспорт. Ми обрали варіант з автобусом, бо вранці дуже спати хотілося)).

Про героїчний донецько-львівський плацкарт із запахом брудних ніг та копченої ковбаси я чув задовго до цієї мандрівки. Але це диво треба побачити на власні очі. А ще краще провести в ньому добу (доки поїзд прямує до пункту призначення), наслухатися невмирущого Стаса Михайлова з Алсу та іншим музичним непотрібом (іншу музику тут не крутять) та вдосталь напаритись у саунній температурі (вікна у вагонах заблоковані намертво), аби повною мірою оцінити, з якою ніжністю опікується своїми пасажирами «Укрзалізниця». 

Провідниці з нашого вагону навіть запропонували нам із дружиною доплатити 300 гривень та із спеки загального плацкарту переїхати до провідницького купе із кондиціонером. Дякуємо за таку щедру пропозицію та відмовляємось.

І ще одна платна послуга від «Укрзалізниці». Коли до Львова залишалося дві години в мене розрядився мобільний. Почав бігати, шукати робочі розетки. І от яке диво - жодної не знайшов. Хіба що в провідницькому купе. Але зарядити там мобільний, скориставшись послугами провідниць, коштує 10 гривень.  

…Аж ось за вікном з»явився довгоочікуваний Львівський залізничний вокзал! Ура, ми на місці!